Gemeente Amsterdam start anti-discriminatiecampagne

Op het Rembrandtplein werd het startschot gegeven voor de campagne 'Amsterdam is er klaar mee!
Op het Rembrandtplein werd het startschot gegeven voor de campagne 'Amsterdam is er klaar mee!

Amsterdam, 12 jan – Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA), wethouder Andrée van Es (GL, Diversiteit en Integratie) en voorzitter van stadsdeel West, Martien Kuitenbrouwer (PvdA), gaven gistermiddag op het Rembrandtplein het startschot voor de nieuwe campagne ‘Amsterdam is er klaar mee!‘.

Tientallen mensen, waaronder wethouders, medewerkers van de stadsdeelraden en politieagenten verzamelden zich gistermiddag op het Rembrandtplein. Aanleiding was de start van de nieuwe anti-discriminatiecampagne van de gemeente Amsterdam. “Amsterdam is van oorsprong gebouwd op tolerantie, het is het DNA van onze stad. Helaas is deze campagne toch broodnodig”, zei Van der Laan in zijn speech.

Zowel de burgemeester als wethouder Van Es noemden geen cijfers, maar zij benadrukten dat “ieder geval van discriminatie er een te veel is”. Met de campagne wil de gemeente een duidelijke positie innemen tegen discriminatie. Van Es: “Dit kunnen wij niet alleen doen vanuit het stadhuis.” Samen met Van der Laan en wethouder Asscher (PvdA, Onderwijs) heeft zij het voornemen om dit jaar alle basis- en middelbare scholen in Amsterdam te bezoeken. “Om de boodschap te verspreiden.” Ook het bedrijfsleven zal worden aangesproken.

Over drie weken gaat de tweede fase van de campagne van start. Die wordt persoonlijker, vertelt een medewerker van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. “Via flyers en posters worden slachtoffers van discriminatie direct aangespoord dit te melden bij de politie of het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam.”

De campagne ‘Amsterdam is er klaar mee!’ is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, de Politie Amsterdam-Amstelland, het Openbaar Ministerie, het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA), het Amsterdams Centrum voor Buitenlanders, de Anne Frankstichting en de Commissie Gelijke Behandeling.

Enhanced by Zemanta