Van der Laan: vriend van Rotterdam

Amsterdam mag nooit scoren over de rug van Rotterdam, stelde burgemeester Van der Laan maandagavond tijdens een politiek café van de VVD in Amsterdam. “Ik vind niet dat de winst van Amsterdam gebouwd kan worden op het verlies van Rotterdam.”

'Nu hebben we zuivere wijn gedronken'
'Nu hebben we zuivere wijn gedronken'

Daarom wil Van der Laan samen met Rotterdam intekenen op de Olympische Spelen van 2028. Een andere reden voor dat gezamenlijke bid is dat stadion De Kuip volgens hem dringend aan vernieuwing of vervanging toe is. Van der Laan wil gaan onderzoeken of de reglementen van het Internationaal Olympisch Comité het toelaten om de Spelen in twee verschillende steden te houden.

Om Amsterdam geen voordeel te laten halen ten koste van Rotterdam, heeft Van der Laan zich ook pas ingezet voor de komst van NRC Media naar Amsterdam toen duidelijk werd dat het bedrijf uit Rotterdam zou vertrekken. “Ik heb Aboutaleb gebeld en hij zei dat dit verhaal klopte. Nu hebben we zuivere wijn gedronken.”

Enhanced by Zemanta