Uitgever Time Out Amsterdam failliet

De januaricover van Time Out Amsterdam. Foto: Jonas Kooyman
De januaricover van Time Out Amsterdam. Foto: Jonas Kooyman
De uitgever van het tijdschrift Time Out Amsterdam is failliet. Op zowel de website van het Engelstalige uitgaansblad als die van de Kamer van Koophandel valt te lezen dat de uitgever, Amsterdam Weekly BV, op 11 december 2012 failliet is verklaard. Van Gelderen BV, de distributeur van het maandblad, laat weten het blad voor het laatst in december te hebben ontvangen.

“Er was sprake van een betalingsachterstand”, zegt advocate Wies Janssen-van Kesteren die het faillissement afhandelt. “Het blad werd door de onderneming Amsterdam Weekly BV uitgegeven. Deze betaalde het hoofdkantoor van Time Out in Londen om onder de naam ‘Time Out’ een lokaal blad uit te geven. In juni 2012 kon deze licentie niet meer worden betaald. In december zijn ze failliet verklaard.”

Een woordvoerder van Time Out Amsterdam laat weten dat “het onvermogen om voldoende investeerders te trekken” een oorzaak is van de betalingsachterstand, plus schulden uit de tijd dat het blad Amsterdam Weekly heette. “Time Out Amsterdam zal blijven bestaan en weer worden gepubliceerd zodra er een nieuwe licentie is.”

Het tijdschrift werd in oktober 2008 gelanceerd met een oplage van rond de 20.000 exemplaren. Het blad kende ongeveer tien medewerkers en werd geleid door uitgever Yuval Sigler, die ook de Tel Aviv-variant van Time Out uitgeeft. Wereldwijd bestaan er zestig versies van het blad.