Samenwerking Museumnacht en UvA

Stichting Museumnacht Amsterdam (N8) gaat een samenwerking aan met de Intreeweek van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dit staat in het jaarverslag van N8 dat op 29 januari is gepubliceerd.

Een feest tijdens Intreeweek 2012 (Foto: Intreeweek)
Een feest tijdens Intreeweek 2012 (Foto: Intreeweek)

N8 gaat de Intreeweek, een introductieprogramma voor drieduizend eerstejaars UvA-studenten, adviseren bij de samenstelling van een museumprogramma.

“Voorheen stond het museumprogramma van de Intreeweek op de dinsdagochtend. Wij verplaatsen dit naar de donderdagavond. Daarmee hopen wij meer studenten te trekken”, zegt Sarah Berckenkamp, projectmanager bij N8. “Ook willen we studenten warm maken voor de Museumnacht in november.”

Tijdens de samenwerking, die in december is besloten, zal N8 organisatoren van de Intreeweek in contact brengen met Amsterdamse musea. Daarnaast geeft de stichting inhoudelijk advies op de programmering. Van de 24 organisatoren van de Intreeweek zullen drie zich op het museumprogramma richten.

De samenwerking is vrijblijvend: de partijen betalen elkaar er niet voor. Voorlopig is de samenwerking eenmalig “maar als het goed gaat doen we het volgend jaar weer”, laat Berckenkamp weten. De Intreeweek 2013 vindt in de laatste week van augustus plaats.