Buitenveldert meest grijze wijk van Amsterdam

Buitenveldert is de meest vergrijsde wijk van Amsterdam. In 2014 was 26,4 procent van de bevolking er 65-plusser. Dat blijkt uit cijfers van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS), het onderzoeksbureau van de gemeente.

De cijfers laten een lichte daling ten opzichte van het jaar ervoor zien. Toen was 27,2 procent van de bevolking in Buitenveldert ouder dan 65 jaar. De jaren daarvoor lag de vergrijzing nog hoger. Zo was het aandeel 65-plussers in 2005 30,6 procent en in 2000 33,5 procent.

Toch blijft Buitenveldert de meest grijze wijk van de hoofdstad. Zo is in Amsterdam-Oost slechts 8,5 procent en in Nieuw-West 13 procent van de inwoners 65 jaar of ouder. In heel Amsterdam wonen 95.289 65-plussers. Dit is 11,8 procent van het totale inwoneraantal.

Volgens de voorspellingen van OIS blijft de vergrijzing in Buitenveldert tot zeker 2026 afnemen, tot 22,6 procent. Daarna zal de vergrijzing naar verwachting weer toenemen, met 23,1 procent in 2027.

Vergrijzing in Buitenveldert. Klik op het plaatje om de grafiek beter te bekijken. (Beeld: OIS) Vergrijzing in Buitenveldert. Klik hier om de grafiek in Excel te bekijken. (Beeld: OIS)

Meer weten over vergrijzing in deze wijk? Lees dan hier het achtergrondartikel.