Contact met je Ware Ik op de spirituele beurs

Handlezingen, tarotkaarten en foto’s van je aura: het is mogelijk op Paraview, de spirituele beurs die 14 en 15 februari plaatsvond in de Amstelhal in Amsterdam. “Paranormaal is eigenlijk heel normaal. Toch?”

“Laat ons maar 'the windmills of Amsterdam' zijn”

Amsterdam Marketing promoot met ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ toeristische attracties buiten de hoofdstad. Sinds zij dat doen, stijgen de bezoekersaantallen. Maar is deze toename daadwerkelijk veroorzaakt door de marketingcampagne?

“Stop het sluiten van bordelen”

Afgelopen zondag is de nieuwe belangenvereniging voor sekswerkers, Proud, gelanceerd. Een gesprek met woordvoerder Lyle Muns, over de werkzaamheden en doelen van Proud. “Er is geen veiligere werkplek dan de Wallen.”

Buitenveldert meest grijze wijk van Amsterdam

Buitenveldert is de meest vergrijsde wijk van Amsterdam. In 2014 was 26,4 procent van de bevolking er 65-plusser. Dat blijkt uit cijfers van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS), het onderzoeksbureau van de gemeente

"Ik moet alert zijn en in de buurt van de kinderen blijven"

De meeste Amsterdammers liggen in de late uurtjes gewoon in bed. Maar ook ‘s nachts wordt in onze stad gewerkt. DJ’s, bakkers, nachtzusters: waarom kozen ze ervoor te werken wanneer iedereen slaapt? Deze keer: Jos Hooimeijer werkt bij de Joriskring, een opvang voor kinderen met een handicap. “Eva is wat onrustig. Oh, en Maarten heeft […]

"Dit krijgen we niet meer terug"

De poort van het Amsterdamse marineterrein is geopend. Horeca, woningen en start-upbedrijfjes zullen verrijzen op de voormalig afgesloten Defensiebasis. Ontwerper Sjoerd ter Borg maakte een boekje over het terrein, opdat wij haar geschiedenis niet vergeten.

Pionieren tussen de loodsen

Zelfbouw kan nieuwe plekken als woongebied op de kaart zetten. Hoe is het om als pionier te wonen op de industriële Buiksloterham? “Hier kun je een huis en een hele buurt zelf uit de grond stampen.”

Vals spelen op de Wallen

Arnon Grunberg maakte samen met studenten een urban game: een rollenspel dat plaatsvindt op de Wallen. Het spel werd donderdag uitgeprobeerd.

Samen oud worden in Buitenveldert

Sinds tientallen jaren wonen de meeste bejaarde Amsterdammers in Buitenveldert, zo laten cijfers van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) zien. Hoe lang houdt deze vergrijzing nog aan en wat betekent dit voor de buurt?