Amsterdam 2030

Foto: Wikipedia.nl
Foto: Wikipedia.nl

Amsterdam leeft. Amsterdam bruist. Amsterdam groeit. En dat zorgt ervoor dat Amsterdam verandert. Maar wat houdt die verandering precies in? Deze week onderzoekt NAP Nieuws het Amsterdam van de toekomst met de editie ‘Amsterdam 2030’.

Met behulp van trendwatchers, experts, politici en onderzoekers voorspellen wij hoe het gesteld is met landelijke ontwikkelingen in toekomstig Amsterdam. Is Amsterdam dan net zo vergrijst als de rest van Nederland? Hoe is het gesteld met alle leegstaande winkelpanden? En gaan er tegen die tijd nog wel mensen naar de kerk?

Ook plaatselijke veranderingen komen aan bod. Dat stemt niet altijd positief. AT5Nieuws twijfelt of het in 2030 nog bestaat. De laatste Amsterdamse boeren voelen zich niet meer betrokken bij de stad. En niet iedereen zal blij zijn dat de beroemde homokroegen in de hoofdstad langzaamaan sluiten.

Toch hoeven deze veranderingen geen slecht nieuws te zijn. Want als je ergens in gelooft, overleeft het, leggen de steeds schaarser wordende krakers uit. En dat overleven kan plaatsvinden in verschillende vormen.

Daarom is er in deze editie ruimte voor dromen. Duurzame botenmakers mijmeren over uitstootvrije grachten. Amsterdamse schoolkinderen vertellen over hun toekomstplannen. Hippe hoteliers fantaseren over de hele wereld als één groot hotel.

Amsterdam 2030 stemt gerust – historische kunstwerken worden beter beschermd, verrast – de Bijlmer moet de nieuwe toeristische hotspot worden, en laat glimlachen – er moeten nóg meer fietsenstallingen komen.

Amsterdam 2030 leeft. Bruist. Groeit.