Burgemeester Van der Laan heeft longkanker

Deze week is bij Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, longkanker geconstateerd. Dat blijkt uit een brief aan alle Amsterdammers, geschreven door Van der Laan zelf. “De diagnose geeft weinig reden voor optimisme”, schrijft de burgemeester. Hij wordt de komende tijd behandeld in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

“Mijn werk als burgemeester wil ik blijven doen”, schrijft de burgemeester. “In overleg met de gemeenteraad en het College van B&W, op een manier die recht doet aan de stad en aan het ambt. Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester.”

In augustus 2016 zou Van der Laan gestopt zijn met roken. In 2013 werd er prostaatkanker bij Van der Laan geconstateerd, waarvan hij in 2015 genezen is.

Jaarlijks wordt bij ongeveer tienduizend mensen longkanker geconstateerd. Het is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Ieder jaar sterven er meer mensen aan longkanker dan borstkanker en darmkanker tezamen.