"Tekenend dat Van der Laan door wil gaan: een ongekend krachtige man"

Amsterdamse raadsleden reageren aangeslagen op de brief waarin Van der Laan schrijft dat er uitgezaaide longkanker bij hem is geconstateerd. “Ongelooflijk kutnieuws”, noemt SP-raadslid Peter Kwint het bericht dat burgemeester Eberhard van der Laan ernstig ziek is.

“Ik ben daar zojuist over geïnformeerd”, zegt GroenLinks fractievoorzitter Rutger Groot Wassink. “Dit is verschrikkelijk voor hem en zijn naasten. Ik hoop dat hij nog lang onze burgemeester blijft.” Of Van der Laan nu al bepaalde taken aflegt is nog niet duidelijk. De burgemeester schrijft dat zijn diagnose weinig reden geeft voor optimisme. Hij wordt de komende tijd behandeld in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Ook de partijvoorzitter van de PvdA, de partij van Van der Laan, heeft gereageerd. Hij vindt het “vreselijk voor Eberhard van der Laan en zijn familie. Ik heb hem zojuist namens de partij alle mogelijke sterkte toegewenst. Het is tekenend voor Eberhard dat hij als burgemeester door wil gaan: een diep betrokken en ongekend krachtige man,” zegt Spekman.

De woordvoerder van Jan Paternotte, fractievoorzitter van D66, zegt dat Paternotte ontzettend is geschrokken. “Het is bijzonder en krachtig dat hij ondanks dit nieuws aanblijft. Amsterdam kan zich geen betere burgervader wensen.”

Veel andere Amsterdamse raadsleden reageerden op Twitter op het nieuws: