GroenLinks-raadslid Deniz Karaman stapt op

AMSTERDAM – Raadslid Deniz Karaman van de Amsterdamse GroenLinks-fractie legt per 22 januari zijn werkzaamheden neer. Dat heeft hij vanmiddag bekendgemaakt op Twitter.

Karaman (34) geeft aan zich nooit helemaal thuis te hebben gevoeld in de gemeenteraad. ‘De stad heeft niet veel aan iemand die zich niet op zijn plek voelt en die daardoor niet kan geven waarvoor en waardoor hij gekozen is,’ zegt hij in een verduidelijkend artikel op de website van de partij.

Zijn besluit kan op steun van de eigen fractie rekenen. Op de website van GroenLinks Amsterdam en via twitter geven zijn collega’s aan het jammer te vinden dat hij vertrekt, maar te begrijpen waarom hij daartoe besloten heeft.

Woensdag 22 januari zal hij tijdens de raadsvergadering een afscheidsspeech houden. Hij wordt opgevolgd door zelfstandig adviseur Jenneke van Pijpen (54).