Politie verklaart vrouw onterecht dood

Op de homepage van Parool.nl en AT5.nl stond het in grote zwarte letters: vrouw van 23 overleden na aanrijding op Spaklerweg. De betreffende vrouw blijkt nog in leven en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het nieuws blijkt te zijn overgenomen van de website van de politie. Woordvoerder Marjolein Koek van de Amsterdamse politie laat weten dat het “om een betreurenswaardige fout” gaat en dat het “gewoon een miscommunicatie tussen collega’s” is geweest.

Uit verdere navraag bij politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek blijkt dat de agent die het persbericht ter verificatie onder ogen kreeg over de fout heeft heen gelezen. ”Daardoor is het onjuiste bericht naar buiten gegaan”, al dus Zuiderhoek. ”We hebben direct alle media gebeld voor rectificatie.”

Inmiddels zijn de sites van zowel AT5 als Het Parool geüpdatet.