KIJK! Afrodite Zegers: Melodie in je hoofd en wind in de zeilen

De piano of toch de zeilboot? Afgestudeerd van het conservatorium in Athene, moest Afrodite Zegers (25) de keuze maken. De nummer één op de wereldranglijst in de 470-zeilklasse koos voor de boot. Niet veel later verhuisde ze naar Nederland. Hier combineert ze het zeilen met een studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

De keuze voor het zeilen lijkt de juiste. Samen met haar partner Anneloes van Veen, eindigde ze vierde in het Olympische water van Rio. Ondanks alle zeilsuccessen is de liefde voor de piano niet bekoeld. Integendeel. Speciaal voor NAP Nieuws speelde de UvA-studente haar eigen ‘Waves’ op Den Haag Centraal en vertelt ze over haar liefde voor de piano en het zeilen.

Luister hier het nummer in zijn geheel: