Kijk: Wordt Michiel de beste docent van het jaar?

Wordt het de bedenker van een mobiel DNA-lab, een Haagse roboticadocent, of valt de keuze dit jaar op de Amsterdamse kunstdocent Michiel Koelink (44)? Hij is één van de vijf kanshebbers voor de prijs voor beste docent van het jaar. 

Ook dit jaar kiest het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) de beste docent in het hoger onderwijs. Studenten en schoolbesturen konden docenten voordragen voor de prijs. De winnaar ontvangt een beurs van 50.000 euro. Op 1 april maakt minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, PvdA) de winnaar bekend.

Michiel Koelink geeft les aan de Breitner Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Studenten worden hier opgeleid tot kunstdocent. Wat maakt Michiel een goede docent? Bekijk dit filmpje: