Amsterdam hoofdrol in nieuwe Duitse misdaadserie

Heb je camera’s op straat zien staan, of mocht je even niet door de fietstunnel aan de Kloveniersburgwal? Dat komt door een Duitse krimi, die deze maand wordt opgenomen in het centrum van Amsterdam.


Er komen twee afleveringen van Der Amsterdam Krimi. ‘Een soort film in twee delen’, zegt derde assistent-regisseur Ina van Beek. Het verhaal gaat over twee Duitse undercoveragenten die achter een Nederlandse drugsbaron aanzitten. Fedja van Huêt, onder andere bekend van Soof, Penoza en Loft, speelt de politiecommissaris. Ook de Nederlandse acteur Raymond Thiry heeft een rol.

Vergroot

IMG_3537
Foto: Lotje van den Dungen

Van Huêt onthulde eind vorig jaar aan RTL Boulevard dat hij rol speelt in de Duitse misdaadserie. ‘Ik heb wel vaker Duitse producties gedaan, voor toneel ook’, vertelde hij in het programma.

Oudemanhuispoort
De half Nederlandse en half Duitse crew is in december begonnen met filmen. Ze schieten vooral op plekken in het centrum: de grachten, de wallen en gisteren stonden ze voor UvA-gebouw de Oudemanhuispoort. ‘En Duitsers willen natuurlijk ook een stukje zee in beeld’, zegt van Beek. ‘Daar waait het lekker hard.’

De serie wordt uitgezonden bij de Duitse zender ARD.

Bekijk het fragment van Fedja van Huêt bij ‘RTL Boulevard’: