D66 wil opheldering over homofobe uitspraken Bijlmer-predikant

D66-Raadslid Jan-Bert Vroege wil opheldering over homofobe uitspraken die zijn gedaan door een Amsterdamse predikant tegenover NAP Nieuws.

Dat laat Vroege weten aan NAP Nieuws. Het raadslid gaat schriftelijke vragen stellen aan burgemeester Van Aartsen over Emmanuel Koney, voorganger van de Pentecost Revival Church in Amsterdam Zuidoost.

Naast zijn werkzaamheden voor de kerk, begeleidt de Ghanese pastoor jongeren met een taakstraf en werkt hij samen met de politie in Amsterdam Zuidoost. Koney: ‘Ik moet mensen wijzen op de gevaren van zonden als drinken, gokken en homoseksualiteit.’ Raadslid Vroege wil opheldering over de reden waarom de gemeente een ‘homofobe pastoor’ jongeren laat begeleiden.

In een interview met NAP Nieuws zegt pastoor Koney een kerkganger te hebben ‘genezen’ van homoseksualiteit. ‘Ik heb haar bekeerd. Nu is ze vrij.’ 

De kerk – een Ghanese pinkstergemeente – heeft ruim 450 gelovigen en is een kleine twintig jaar actief in de stad.