Verdacht pakketje bij HaCarmel blijkt loos alarm

AMSTERDAM – Op woensdagochtend is een groot deel van de Amstelveenseweg ontruimd toen er een verdacht pakketje werd aangetroffen op de stoep voor het Joodse restaurant HaCarmel. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek het pakket ongevaarlijk.

Om 10:00 uur trof de toezichthouder van het restaurant een pakketje aan. Hij waarschuwde mede-eigenaar Sami Bar-on, die de politie belde. De politie zette de straat af en ontruimde de omgevende panden. Om 15:00 uur bleek na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) dat het pakketje ongevaarlijk was. De straat werd vervolgens weer vrijgegeven.   

Vaker slachtoffer van intimidatie

Het is niet de eerste keer dat het restaurant te maken heeft met intimidatie. Eind 2017 sloeg een Syrische man met een Palestijnse vlag de ruiten in, in en in 2018 werden de ruiten besmeurd met eieren en mayonaise en later dat jaar gevel ingegooid met een baksteen. 

Hieronder reageren David Bar-on en Souad Boumedien op de gebeurtenissen van vandaag bij HaCarmel aan de Amstelveenseweg.