Kris Kross Amsterdam verkozen tot nachtburgemeester van Nederland

AMSTERDAM – Het DJ-trio Kris Kross Amsterdam is de nieuwe drager van de titel nachtburgemeester van Nederland 2020. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2020’.

Yuki Kempees en de broers Jordy en Sander Huisman geven de andere genomineerden DJ Jean en Mental Theo het nakijken. De ambtsketen blijft daarmee in de Amsterdamse gelederen, want het Amsterdamse DJ-trio neemt het stokje over van de Amsterdamse volkszanger Peter Beense. De nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

Volgens de jury zijn Kempees en de broers Huisman de aangewezen nachtburgemeesters, omdat ze een goede afspiegeling zijn van de huidige generatie artiesten. ‘Met hun muziek spreken zij een breed publiek aan. Ook het in een nieuw jasje steken van de Nederlandstalige muziek wordt als een pre gezien’, zo luidt het juryrapport.

De eerste officiële taak van de kersverse nachtburgemeesters was het uitreiken van een andere prijs – de Positivo Award. Deze werd later op de avond uitgereikt aan het rapduo Lange Frans en Baas B. Daarmee wil de Nederlandse horeca het duo in het zonnetje zetten. ‘Geweldig dat deze gasten elkaar weer gevonden hebben en meteen een paar hits scoren’, aldus de organisatie.