Repair Café de Pijp bestaat 10 jaar

AMSTERDAM – Het Repair Café in de Pijp bestaat dit jaar tien jaar. Buurtbewoners kunnen hun kapotte spullen hier gratis laten herstellen. Inmiddels bevinden zich in Amsterdam twintig van zulke reparatiecafés, waarvan deze in de Pijp een van de allereersten was. 

Het is een enigszins drukke en chaotische bedoeling in het café op zondagmiddag, maar stiekem is alles ontzettend goed geregeld. De vrijwillige reparateurs hebben ieder hun eigen specialiteit en Carola, de gastvrouw, deelt de buurtbewoners bij binnenkomst in bij de juiste hersteller. 

Iedere laatste zondag van de maand kunnen de buurtbewoners hun kapotte apparatuur laten repareren. Het café maakt iedere maand gratis gebruik van de zaal van de Voedselmarkt (voorheen de voedselbank) op de Lutmastraat 61, omdat de bezoekers veelal dezelfde mensen zijn. 

De buurtbewoners kunnen in de daarvoor op tafel neergezette collectebusjes een donatie doen voor het werk, waarvan de uiteindelijke organisatiekosten van de middag betaald kunnen worden.