Conducteur voor een dag: ‘Dat gevoel, is een gevoel dat je niet zomaar krijgt.’

AMSTERDAM – Het GVB is op zoek naar honderd nieuwe trambestuurders en vijftig nieuwe conducteurs. Het vervoersbedrijf startte de campagne ‘conducteur voor een dag’, waarvoor ruim driehonderd mensen zich aanmeldden. Vandaag begonnen de eerste ‘conducteurs’. NAP Nieuws liep met één van hen mee.  

Clarenzo Ment (18) is al van jongs af aan fan van de GVB. Geïnspireerd door zijn tante, die werkt als trambestuurder, is het zijn droom om in de Amsterdamse trams te werken. Toen hij hoorde van de ‘conducteur voor een dag’-actie was hij dan ook de eerste die zich inschreef.

Het is niet voor het eerst dat er iemand achter de conducteursbalie zit die daar normaal niet zit. Eerder bracht Jochem Myjer er al een dag door en recentelijk nam ook het eigen kantoorpersoneel van de GVB er plaats om gaten in de dienstregeling te voorkomen. 

De actie wordt dan ook niet zomaar gehouden. Door vergrijzing van het huidige personeel en de komst van de nieuwe Amstelveenlijn zijn er honderdvijftig nieuwe medewerkers nodig. De GVB hoopt dat er door de meeloopdag een nieuwe aanwas van sollicitanten komt.