Woning aardgasvrij? ‘Dat kost je 25.000 euro’

AMSTERDAM – Momenteel gebruikt de meerderheid van de Amsterdamse woningen nog aardgas. De gemeente heeft besloten dat Amsterdam in 2040 een aardgasvrije stad moet zijn. Maar wat kost het eigenlijk om je woning te verbouwen naar een aardgasvrije woning? NAP Nieuws zocht het uit.

Aardgas heeft een grote invloed op klimaatverandering. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer CO2-uitstoot. De meeste huizen en bedrijven zijn in Amsterdam aangesloten op aardgas. Volgens de gemeente Amsterdam is het daarom een moeilijk proces om de stad duurzamer te maken. 

02025

Verschillende organisaties vinden de plannen van de gemeente te lang duren en streven naar een snellere transitie. Een van die organisaties is 02025. Zij verbinden koplopers in de Amsterdamse energietransitie die elkaar vervolgens kunnen helpen met het effectiever verduurzamen van de stad. 

Een aantal Amsterdamse pioniers zijn al overgestapt. Zij hebben hun CV-ketel ingeruild voor een warmtepomp.