Stoperadio: het Amsterdamse bontverbod

AMSTERDAM – In ‘Stoperadio’ bekijkt de politieke redactie van NAP Nieuws elke week een opvallend, interessant of belangrijk agendapunt van de Amsterdamse gemeenteraad. In deze editie duiken we dieper in het aanstaande verbod op bont op markten.

In 2018 is besloten dat bont en levende dieren verboden worden op de Amsterdamse markten. Het plan ligt al een tijdje op de plank, maar is nog steeds niet van kracht. Dit komt omdat de gemeente de juridische kant van het verbod nog in orde moet krijgen.

Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) vindt dat het te lang duurt en heeft het onderwerp daarom weer op de gemeentelijke agenda gezet. NAP Nieuws spreekt hem hierover. Ook komt in deze editie Moranni te Winkel van Bont voor Dieren aan het woord.

Muziek door Steven Frölke.