Op weg naar de Spelen met NAP: Roeien

AMSTERDAM – In deze reeks licht Nieuw Amsterdams Peil een aantal Amsterdamse sporters uit die zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio. Deze week een dag uit het leven van een olympische roeier: Laila Youssifou.

Op dit moment traint Youssifou bij het Olympisch Trainingscentrum op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Over drie dagen vertrekt zij naar een trainingskamp in Sevilla. Het trainingskamp in Spanje is een belangrijk selectiemoment om te bepalen welke roeier in welke boot zal starten op de Spelen.

Naast Youssifou bestaat de Nederlandse scullgroep uit zes andere vrouwen die worden verdeeld over drie boten: de dubbelvier, de dubbeltwee en de skiff. Scullen is een variant van roeien waarbij men roeit met twee riemen per persoon.

Afgelopen zomer kwalificeerde alle zeven vrouwen zich al voor de Olympische Spelen tijdens de wereldkampioenschappen: de dubbelvier en de dubbeltwee behaalden beiden een bronzen plak en de skiff een achtste plek.