Muziekwinkels verkopen meer beginnersgitaren door lockdown

Dat Jeroen de deuren van zijn muziekwinkels moet sluiten is natuurlijk pijnlijk, maar de coronacrisis is niet alleen maar negatief. Doordat veel mensen thuis werken of studeren, hebben ze ineens tijd voor nieuwe hobby’s, en dat ziet hij terug in de verkoop van beginnersgitaren, ‑mondharmonica’s en ukuleles. ‘Als je muziek speelt, dan ben je iets aan het maken,’ zegt hij. ‘En dat is zeker in deze tijd voor veel mensen prettig.’ 

Amsterdam is sinds maart 2020 een stuk stiller dan voorheen. In De Stille Stad onderzoekt NAP Nieuws hoe de stad en haar bewoners sinds het begin van de coronacrisis zijn veranderd. Hoe vergaat het de pandemie-hobbyisten bijvoorbeeld? En hoe is het met de dierenasielen, die haast leeg zijn doordat elke Amsterdammer op zoek is naar een harig lockdownmaatje? 

Gemaakt in samenwerking met Victor van den Berg.