Geen angst voor besmetting, wel voor de prik

Amsterdam – Longpatiënten als Arthur de Mol (67) lopen bij een coronabesmetting een groot risico op ernstige gevolgen. De vereniging van longartsen geeft hen daarom het dringende advies om zich te laten inenten. Maar de kans op bijwerkingen als koorts zijn toch best spannend als je gezondheid al kwetsbaar is.

‘Als ik van deze prikken koorts krijg, dan ben ik de pisang.’

Amsterdam is sinds maart 2020 een stuk stiller dan voorheen. In De Stille Stad onderzoekt NAP Nieuws hoe de stad en haar bewoners sinds het begin van de coronacrisis zijn veranderd. Hoe vergaat het de pandemie-hobbyisten bijvoorbeeld? En hoe is het met de dierenasielen, die haast leeg zijn doordat elke Amsterdammer op zoek is naar een harig lockdownmaatje?

Gemaakt in samenwerking met Noémi Lemoine.