Veilig het ijs op? Luister naar ijsmeester Bob

Op een aantal plekken in Nederland is de schaatskoorts de afgelopen dagen al toegeslagen, zo ook in Amsterdam. NAP Nieuws ging met Bob Maas mee tijdens zijn meetronde door de stad.

Bob begon zijn carrière in het inlineskaten, vertelt hij als we hem vragen naar zijn one-of-a-kind paar schaatsen. Het zijn eigenlijk helemaal geen schaatsen maar rolschaatsen die hij zelf heeft omgebouwd toen hij besloot van het rolschaatsen over te stappen op de winterse variant. Ook zijn peilstok heeft hij zelf gemaakt.

Deze dertiende generatie Amsterdammer is gek van schaatsen en ziet het als zijn missie om andere Amsterdammers te behoeden voor ongelukken op het ijs. Hij is met deze winterse temperaturen altijd te vinden in de stad, op weg naar de volgende plas, sloot of gracht. Wij liepen op woensdag met de ijsmeester mee tijdens zijn ronde door Amsterdam.

Bob Maas verschaft actuele informatie over de de betrouwbaarheid van het ijs in de regio Amsterdam op zijn twitteraccount: @bobmaasNL
Voor actuele ijsdiktes in Nederland kan er gekeken worden op www.ekkel.com