Amsterdamse nachtclubs willen open vanaf 12 februari

Een aantal Amsterdamse nachtclubs zullen hun deuren openen vanaf zaterdag 12 februari uit protest tegen de coronamaatregelen. Dat maakte Pieter de Kroon, eigenaar van de Chicago Social Club en voorzitter van het Overleg Amsterdamse Clubs, bekend tijdens het persmoment van nachtclubprotestactie ‘De Nacht staat op’. Ze willen open, ‘niet voor één nacht maar gewoon weer elke nacht.’

Onder andere Paradiso, De Marktkantine, RADION, Sexyland en de Chicago Social Club lieten dinsdagmiddag al weten mee te willen doen. De initiatiefnemers hopen dat clubs door heel Nederland zich zullen aansluiten bij de actie. In hun persstatement op Instagram nodigt de organisatie uit tot dialoog: ‘Ons plan ligt klaar. We bespreken het graag met iedereen die er ideeën over heeft.’

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft bekendgemaakt met het nachtleven te zullen praten over de mogelijke invoering van testen-voor-toegangbeleid. Volgens de actievoerders zijn er nog geen plannen gemaakt voor die gesprekken.