De Amsterdamse nachtclubs gaan open op 12 februari. Welke zijn uitverkocht (en welke niet)?

Op 12 februari openen de nachtclubs hun deuren, coronamaatregelen of niet. Zij hebben zich aangesloten bij de protestactie De nacht staat op. Bij sommige clubs is de hele kaartenvoorraad al verkocht, maar zeker niet bij allemaal. Lees hier welke nachtclubs nog tickets beschikbaar hebben.

Het slechte nieuws eerst: Paradiso, De Marktkantine, De Melkweg en Radion zijn al uitverkocht. Geen van allen wilde aangeven hoeveel tickets er precies beschikbaar waren.

Dan het goede nieuws: Garage Noord en de Westerunie zijn de ticketverkoop nog niet gestart. De Westerunie zal vanaf 8 februari de verkoop starten, en heeft ruimte voor 850 man. Dat vertelt clubmanager Sven Bergshoef. Bij Garage Noord zijn ze nog in dubio, zegt Moktar Nabil, mede-eigenaar van de club: ‘Ik zeg ook liever niet hoeveel tickets we gaan verkopen. We vinden het lullig om mensen valse hoop te geven. Misschien besluiten we nog wel dat we alleen deurverkoop doen. Dat voelt eerlijker.’ Ook Chin Chin Club verkoopt alleen aan de deur op de avond zelf.

Skatecafé doet niet mee aan de actie. ‘Wij zitten al vol genoeg en willen geen kant kiezen.’ Verder wilde het skatersparadijs in Noord geen commentaar geven.

Geen anderhalve meter, wel een coronatoegangsbewijs

Over de precieze regels is nog overleg, vertelt Bergshoef. ‘In de groepschat met de clubmanagers wordt nu besproken of we de ADE-regels van afgelopen jaar zullen aanhouden.’ Dat betekent géén anderhalve meter afstand maar wel een coronatoegangsbewijs verkrijgbaar via een dubbele vaccinatie en al dan niet een boosterprik, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag.

Tijd om gehoord te worden

Op 2 februari kondigde het protestinitiatief De nacht staat op aan dat nachtclubs hun deuren zullen openen vanaf 12 februari. ‘En niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht.’ De afgelopen twee jaar zijn de nachtclubs alleen afgelopen zomer twee weekenden volledig geopend geweest. Momenteel is Nederland één van de weinige landen in Europa dat de deuren nog gesloten houdt. Pieter de Kroon, eigenaar van de Chicago Social Club en touwtrekker van het initiatief vindt het ’tijd dat de nachtclubs ook gehoord worden’.

Niet alle nachtclubs van Amsterdam waren tijdens het schrijven van dit artikel beschikbaar voor commentaar. Wanneer een nachtclub niet genoemd is betekent dat dat ook op de website nog geen informatie beschikbaar is over of ze open zullen gaan op 12 februari.