Acteur Manuel Broekman vrijgesproken van aanranding

De rechtbank Amsterdam heeft acteur Manuel Broekman vrijgesproken van aanranding. Het Openbaar Ministerie eiste eerder 240 uur werkstraf, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een schadevergoeding van 2000 euro.

Onlangs deed een vrouw aangifte tegen de 35-jarige Broekman, die haar naar eigen zeggen in 2020 in een Amsterdams café zou hebben aangerand. Broekman zou de vrouw, die daar werkte als barmedewerker, om een foto gevraagd hebben, waarop hij haar borsten en kruis zou hebben betast. Tijdens de inhoudelijke zitting twee weken geleden las de vrouw een brief voor waarin zij onder meer vertelde dat Broekman ‘een stukje van haar kapot heeft gemaakt die ze niet meer terugkrijgt.’ Broekman was toen niet aanwezig.

De rechter achtte aanranding echter niet bewezen, mede vanwege een gebrek aan getuigen. De enige getuige, de uitbater van het café, verklaarde de aanranding niet gezien te hebben. Ook besliste de rechter dat de aanklaagster geen schadevergoeding krijgt en twee weken de tijd heeft om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.