Tieners overvallen juwelier op het Bijlmerplein

Vrijdagochtend is een juwelier overvallen op het Bijlmerplein in Zuidoost. Drie jongens met bivakmutsen hebben de winkel overvallen en bedreigden het personeel met een wapen. De overvallers zijn gevlucht op een scooter en worden nog gezocht door de politie.

De politie zegt dat het gaat om jonge jongens. Het zijn waarschijnlijk minderjarige tieners die de overval hebben gepleegd. Tijdens de overval sloegen de drie jongens de vitrines in met hamers. De eigenaar van de winkel is door rondvliegend glas licht gewond geraakt aan zijn onderbeen. 

De eigenaresse zegt dat ze erg is geschrokken. Samen met haar man runt ze de winkel. De daders hebben een aantal vitrines kapot gemaakt, maar ze weet nog niet wat de schade is. De eigenaresse gaat aangifte doen en hoopt volgende week weer open te gaan.

Eerder was de winkel al doelwit van criminelen. Vorig jaar april werden de ramen van de juwelier ‘s nachts ingeslagen in een inbraakpoging.

Medewerkers van een kledingwinkel tegenover de juwelier hebben de overval gezien. ‘Ik hoorde allemaal geluiden en ik zag een paar gasten met hamers op de vitrines slaan.’ Volgens de medewerkers vond er buiten de juwelier nog een worsteling plaats tussen de eigenaar van de juwelier en de overvallers. Daarna zijn de overvallers weggerend. De winkelmedewerker is erg geschrokken van het incident: ‘Ik vond het heftig om te zien, ik stond echt te trillen op mijn benen.’

Tweede overval in drie dagen

Eerder deze week werd een cadeauwinkel overvallen op hetzelfde plein. De twee daders zijn te voet en op de fiets gevlucht. Naar het tweetal wordt nog gezocht en de politie roept getuigen op om zich te melden. Dit is de tweede overval in een korte periode op het plein.

Vorig jaar werd het Bijlmerplein opgeschrikt door vier gewapende overvallen op telefoonwinkels. Als gevolg haalden telecom bedrijven, uit voorzorg, hun telefoons uit de winkels.