VVD strijdt voor Soho House

De Amsterdamse VVD gaat zijn uiterste best doen toch een Soho House-vestiging te openen in de stad. Hoewel een raadsmeerderheid van stadsdeel Centrum tegen de komst van het hotel is, wil de VVD in de gemeenteraad het plan alsnog door laten gaan. Dat zegt raadslid Maurice Piek (VVD).

Vorige week bleek dat er weinig draagvlak is voor de komst van een Soho House, een internationale club met restaurant en hotelkamers. Een raadsmeerderheid van stadsdeel Centrum was tegen het openen van een vestiging op de Raamgracht. Het zou een te grote belasting zijn voor de buurt. Binnen de VVD-fractie heerste verdeeldheid, maar ‘’in de gemeenteraad is de VVD eensgezind’’, aldus Piek.

Buurtbewoners waren mordicus tegen en protesteerden bij de vergadering van stadsdeel Centrum. Zij zijn bang voor geluidsoverlast. De protesten blijken ook geen reden om de komst van een Soho House tegen te gaan. ‘’Het kan niet zo zijn dat de buurt dit hele project verpest. Het gaat niet om zomaar een hotel, het zou een enorme gemiste kans zijn voor heel Amsterdam’’, vindt Piek. ‘’Het hotel creëert banen en heeft internationale allure.’’

De VVD roept nu het stadsbestuur én het bestuur van stadsdeel Centrum op alles op alles te zetten om de komst van een Soho House naar Amsterdam veilig te stellen. ‘’Ik zou het echt kortzichtigheid ten top vinden als het er niet komt. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit college een meerderheid kunnen creëren, dus dat gaan we doen.’’