De melktransitie: wat drinkt Amsterdam in de toekomst?

Plantaardige melk (zoals soja-, haver- en amandelmelk) wordt steeds populairder onder Amsterdammers. Gaat dit ten koste van de zuivelindustrie of is een samenwerking mogelijk?

In deze podcast: in gesprek met melkboer Marten Verdenius en directeur van Dier&Recht Frederieke Schouten.

Als veearts werkte Frederieke Schouten zeven jaar tussen de varkens in de intensieve veehouderij. Ze werd daar dagelijks geconfronteerd met structurele misstanden en schrijnend dierenleed. Nu werkt Frederieke als directeur van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier&Recht. Daarnaast probeert ze als actievoerder het welzijn van miljoenen varkens in Nederland te verbeteren.

Foto: Dier&Recht
Foto: Tammy van Nerum

Marten Verdenius is oprichter van MOMA: More than Milk Amsterdam. MOMA verbindt boer, land en stedeling om samen te werken aan een gezond landschap en voedselsysteem. Zij verwerken en brengen lokale, biologische zuivelproducten uit de omgeving rond Amsterdam direct naar de stad en brengen gesprekken en ideeën weer terug naar het land. Zo zorgen ze samen met boeren en consumenten voor ons landschap.