Lil’ Kleine krijgt 120 uur taakstraf voor mishandeling

De rechtbank Amsterdam veroordeelt Lil’ Kleine tot 120 uur taakstraf voor mishandeling. De rechtbank stelt dat het gaat om ‘zinloos uitgaansgeweld’ waarbij ‘nauw en bewust’ is samengewerkt met de andere twee verdachten. De rapper gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Verdachte S. gaf volgens de rechter de eerste aanzet tot geweld en krijgt een maand cel omdat hij al een geweldsfeit op zijn strafblad heeft staan. De derde verdachte, H. krijgt net als Lil’ Kleine 120 uur taakstraf. De rechtbank heeft rekening gehouden met de bekendheid van Lil’ Kleine bij de uitspraak.

Op 6 december 2019 mishandelde Jorik Scholten, de echte naam van Lil’ Kleine, samen met medeverdachte S. en H. een student op het openingsfeest van club en restaurant Oliva, op het Rembrandplein in Amsterdam. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak toonde de rechtbank camerabeelden van de club waarop delen van de mishandeling zichtbaar waren.

Het is nog onduidelijk of Lil’ Kleine in hoger beroep gaat. De advocaat van Lil’ Kleine, Nienke Hoogervorst, was niet bereikbaar voor een reactie.

Update 14 februari
Lil’ Kleine zegt onschuldig te zijn en gaat in hoger beroep. Dat liet advocaat Hoogervorst vrijdagmiddag weten in een reactie aan ANP.