OM verdenkt Lil’ Kleine van mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Lil’ Kleine van poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. Dat meldt NU.nl.

Woensdag wordt de rapper voorgeleid voor de rechter-commisaris, die bepaalt hoelang Lil’ Kleine nog vast blijft zitten. Het OM verzoekt de rechtbank de 27-jarige artiest vast te houden tot nader onderzoek.

Zondagavond werd Lil’ Kleine, de artiestennaam van Jorik Scholten, door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De aanhouding volgde op beelden die circuleerden op sociale media waarop de artiest zijn vriendin, Jaemie Vaes, leek te mishandelen aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Vorige week vrijdag werd de artiest al veroordeeld tot 120 uur taakstraf voor mishandeling. In 2019 mishandelde Lil’ Kleine samen met twee andere verdachten een 28-jarige tijdens het uitgaan in club Oliva, op het Rembrandtplein in Amsterdam. Eerder al liet de advocaat van Lil’ Kleine, Nienke Hoogervorst, weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Update 16 februari

Lil’ Kleine is na drie nachten in de cel vrijgelaten in afwachting van het onderzoek, meldt Hoogervorst aan RTL Boulevard. Het is nog onduidelijk of er voorwaarden zitten aan de vrijlating.