AMSTERDAMSE DROMEN | Wat gebeurt er als je slaapt?

Wat zijn dromen die Amsterdammers bezighouden? In de rubriek Amsterdamse Dromen gaan de redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar dromen die leven in de stad. Van Olympisch goud, spannende fantasieën tot de ergste nachtmerries: elke dag komt een nieuwe droom voorbij. Deze keer: Wat gebeurt er als je slaapt?

De gemiddelde Amsterdammer slaapt tussen de 7 en 9 uur per nacht, maar wat gebeurt er in die uren? In de nacht maken we dingen mee die het daglicht nooit te zien krijgen: we dromen. Hoe werken dromen precies? En wat betekenen ze? 

In deze podcastaflevering voor de rubriek Amsterdamse Dromen, nemen we je mee in de wereld van het onderbewuste. 

Bas Klinkhamer, auteur van het boek Dromen en Nachtmerries, vertelt wat dromen zijn en hoe ze werken.

Marga Hogenhuis, intergratief therapeut en dromenanalyst, analyseert een droom van gastvrouw/NAP-redacteur Isidore van Westing

Luister hier