‘Onze ticketshop is even gesloten’: website Rijksmuseum worstelt opnieuw met stormloop bezoekers

Na de aankondiging dat er vandaag extra kaarten beschikbaar zouden komen voor de Vermeertentoonstelling, heeft de website van het Rijksmuseum het wederom zwaar te verduren. Bezoekers van de site worden veelal geconfronteerd met het bericht dat de ticketshop ‘even is gesloten’.

Rond de opening van de tentoonstelling was de website van het Rijksmuseum ook al geregeld onbereikbaar doordat te veel mensen tegelijk probeerden een ticket te bemachtigen. Al gauw waren er dan ook geen kaartjes meer te verkrijgen. Daarom stelde het museum extra tickets beschikbaar om teleurgestelde Vermeerliefhebbers die eerder naast het net visten tóch nog een kans te geven het werk van de schilder te komen bewonderen.

Het museum heeft zich dus aangepast aan de enorme belangstelling voor de tentoonstelling, maar de website nog niet. ‘Vanwege de enorme belangstelling voor de Vermeertentoonstelling is het momenteel erg druk’, krijgen veel bezoekers te lezen. ‘Probeer het op een ander moment nog eens.’ Dat blijven proberen kan wel de moeite waard zijn: wie geduldig de pagina blijft verversen, werkt zich na een hoop geduld alsnog de digitale ticketshop in.