Wethouder Alexander Scholtes in gesprek met GVB over gebrek aan steun GVB-medewerkers na bedreigingen en ongelukken

Naar aanleiding van berichtgeving van AT5 over bedreigingen en ongelukken bij GVB, waarna medewerkers te weinig steun van de werkgever ervaarden, gaat Wethouder Alexander Scholtes met het vervoersbedrijf in gesprek.

Gemeenteraadslid Farley Asruf (PvdA) riep woensdagmiddag in de raadsvergadering op tot ‘activistisch aaandeelhouderschap’ – de gemeente is de enige aandeelhouder in GVB – en een extern onderzoek. De wethouder gaf aan al veel met het vervoersbedrijf in gesprek te zijn en de suggestie voor een extern onderzoek daarin te willen meenemen. “Ik ben geschrokken van de berichtgeving. Goed werkgeverschap is enorm belangrijk.’’ 

“Het is in principe aan de directie en Raad van Commissarissen”, voegde de wethouder daar nog aan toe. “Als aandeelhouder zien we dat er stappen richting verbetering worden gezet. We blijven in gesprek’’