Klanken| Van Instagram naar Amstergram

In Klanken van Amsterdam gaan redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar geluiden die typisch zijn voor de stad. Deze keer: de opkomst van de influencer in Amsterdam.

Klanken | Het gebrom van de Canta

In klanken van Amsterdam gaan redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar geluiden die typisch zijn voor de stad. Deze keer: De Canta. ‘Het is gewoon een Amsterdamse levensstijl.’

Klanken | Hoe Amsterdam zich voorbereidt op stortbuien

In Klanken van Amsterdam gaan redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar geluiden die typisch zijn voor de stad. Deze keer: regen die met bakken uit de lucht komt en op de hoofdstad neerslaat. Is de stad bestand tegen steeds extremere weersomstandigheden?

Klanken | De afvalgrijper in Bos en Lommer

Al meer dan 8 jaar bestaat de Prikploeg Bos en Lommer. Twee keer per week gaan zij de strijd aan tegen het zwerfafval op straat. Ondertussen zoekt de gemeenteraad naar een oplossing.

Klanken | Het geplons van ijszwemgroep de Whale Club

Waar het begon met een duik bij het Marineterrein met een paar vrienden, zwemt Pascal van Steen nu dagelijks met tientallen mensen in de ijskoude wateren van Amsterdam. Binnen enkele maanden is deze groep uitgegroeid tot de grootste ijszwemgroep van Amsterdam. Maak kennis met de Whale Club.

Klanken | Op bezoek bij De Poezenboot

In Klanken van Amsterdam gaan redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar geluiden die typisch zijn voor de stad. Deze keer: het gemiauw van De Poezenboot.

Klanken | De klapschaats: een briljante uitvinding die niemand zag

In het diepste geheim werd 37 jaar geleden, op 10 februari 1985, de allereerste testrit met de klapschaats gereden. Sprinter Ron Ket was de eerste die deze Amsterdamse uitvinding uitprobeerde. Het zou nog 12 jaar duren voordat de eerste schaatser Europees kampioene werd op klapschaatsen en de grootste revolutie in de schaatssport écht begon.