Brandweer blust interne branden

AMSTERDAM – De Amsterdamse brandweer staat voor een ‘majeure inspanning’. Dat zei oud-generaal Peter van Uhm in een toelichting op zijn rapport ‘Bouwen aan Vertrouwen’. Het rapport van Van Uhm werd woensdag in de commissievergadering Algemene Zaken besproken.

Foxtrot B-80: een hoofdpijndossier

AMSTERDAM – Een Russische onderzeeër ligt al decennia lang weg te roesten in Amsterdam Noord. Wie de eigenaar is van het schip is onduidelijk. Dinsdag boog de Raad van State zich over de zaak.

Teruglezen: liveblog storm Amsterdam

Amsterdam maakt de schade op van de storm. Vier uur lang raasde de westerstorm over de stad met windstoten tot wel 140 km per uur. We sluiten het liveblog voor nu, lees hieronder de gebeurtenissen van vanochtend terug. In de loop van de middag brengt NAP Nieuws een uitgebreider stormverslag.

Kamervragen over UvA-onderzoek naar vrouwen in IS-gebied

Het CDA en de PVV hebben woensdag in de Tweede Kamer vragen gesteld over het onderzoek van UvA-wetenschappers Annelies Moors en Martijn de Koning. Het onderzoek kwam in opspraak nadat NRC Handelsblad de integriteit van junior onderzoeker Navest in twijfel trok. Het onderzoek richt zich op Nederlandse en Belgische vrouwen in IS-gebied.  

Nieuwe partijen: voer je campagne niet in Amsterdam

Nieuw opgerichte partijen moeten zich vooral niet te veel op Amsterdam richten tijdens de campagne voor de landelijke verkiezingen van 15 maart. Dat zegt bestuurskundige Joost Smits, werkzaam als politiek strateeg en data-analist bij de Politieke Academie. De non-profit stichting ondersteunt politieke partijen en overheden bij het voeren van campagnes.