Pilot: Amsterdam aan de slag met drones

Waarschuwingsborden met ‘no fly zone’ zijn sinds deze week nieuw in de stad. De gemeente wil Amsterdammers en toeristen erop attenderen dat vliegen met een drone verboden is. Want veel mensen doen het toch: het afgelopen jaar telde de gemeente meer dan 40.000 dronevluchten. Dat mag niet zomaar, omdat het luchtruim boven Amsterdam gecontroleerd wordt door Schiphol. Tot aan de zomer is de gemeente bezig met het maken van dronebeleid om meer controle uit te kunnen oefenen op wat er gebeurt in de lucht. 

Als onderdeel daarvan vliegen dronestudenten van het ROC samen met de gemeente deze week pakketjes over het IJ. Zo testen ze hoe drones in de toekomst kunnen worden gebruikt. Zijn de testvluchten bedoeld om later pizza’s te bezorgen met een drone? Dat soort toepassingen ziet de gemeente niet zitten. Maar ze wil wel kijken hoe drones in de toekomst voor maatschappelijke toepassingen kunnen worden gebruikt. 

Meer weten over de testvluchten met drones? Klik hier voor ons artikel over de pilot bij het IJ.