Duurzame week UvA en VU

AMSTERDAM, 6 feb. De Studentenraad van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de SRVU Studentenvakbond van de Vrije Universiteit (VU) organiseren van 21 tot en met 24 september een duurzaamheidsweek. Dat zegt Gijs van der Poel van de Centrale Studentenraad van de UvA. Studenten moeten inzien dat duurzaamheid ‘makkelijk en concreet’ is.

Op het programma van de duurzaamheidsweek staan onder andere een pubquiz en een duurzame modeshow, zegt Van der Poel. De activiteiten vinden plaats op de UvA, de VU en de Hogeschool van Amsterdam. De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste studenten op de hogeschool. De week wordt afgesloten met een congres. Hoeveel de week kost is nog niet bekend. Van der Poel wil ‘geen schattingen’ geven. De studenten zijn op zoek naar sponsors.

Van der Poel hoopt met de week ‘het bewustzijn’ onder studenten te vergroten. Duurzaamheid heeft een ‘slecht imago’, zegt René Hebly van de SRVU Studentenvakbond. Studenten denken dat je je ‘leuke leventje’ ervoor op moet geven, maar dat is niet zo. Duurzaamheid is juist ‘hip en leuk’, aldus Hebly. De week moet geen ‘geitenwollensokken’ aanspreken, maar alle studenten.