Baarsjes stimuleert samenwerking vrijwilligersorganisaties

Amsterdam – Een motie van GroenLinks om samenwerking tussen de verschillende vrijwilligersorganisaties in De Baarsjes, Oud-West, Bos en Lommer en Westerpark te stimuleren, kan op steun rekenen van alle partijen in de deelraad van De Baarsjes. De motie werd gisteravond besproken tijdens de commissievergadering onderwijs van stadsdeel De Baarsjes en wordt de komende maand in de andere drie stadsdelen besproken.

Om te zorgen dat vrijwilligersorganisaties ook na de fusie tussen de stadsdelen optimaal functioneren, wil GroenLinks dat er één of meer netwerkbijeenkomsten plaatsvinden.  Sven Meeder, deelraadslid van GroenLinks, lichtte de motie in de commissievergadering toe: “Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vrijwilligersorganisaties kennis maken met elkaar en ideeën uitwisselen over mogelijke samenwerking.” De bijeenkomsten mogen niet meer gaan kosten dan  7500 euro per stadsdeel. GroenLinks wil dit bedrag uit het raadsbudget betalen.

Marie-Louise Boel van het vrijwilligersnetwerk De Baarsjes werkte mee aan de motie. Zij vreest dat het overleg dat het vrijwilligersnetwerk De Baarsjes nu drie maal per jaar voert met de betrokken wethouder, verloren gaat na de fusie. “Tijdens dat overleg kunnen de aangesloten vrijwilligersorganisaties met één stem spreken. Op die manier kunnen wij knelpunten aankaarten en onze mening geven over beleidsplannen van het stadsdeel. Het zou zonde zijn als er in het nieuwe stadsdeel niet een vergelijkbaar overleg zou plaatsvinden.”

Volgens Boele zijn er in de Baarsjes tussen 60 en 80 vrijwilligersorganisaties actief die allemaal zijn aangesloten bij het vrijwilligersnetwerk De Baarsjes. In stadsdeel Oud-West en Bos en Lommer bestaan vergelijkbare koepelorganisaties van vrijwilligers. Op 26 januari gaat de motie onder de hamer tijdens de algemene deelraadvergadering in De Baarsjes.

Reacties zijn gesloten