Vondelpark te glad voor hardloopwedstrijd

Uw wagen staat klaar meneer .
Image by roel1943 via Flickr

Amsterdam – De Vondelparkloop die zondag 17 januari zou plaatsvinden is in verband met gladheid afgelast. In overleg met het stadsdeel en de parkbeheerders is besloten dat de hardloopwedstrijd in het Vondelpark “niet op een veilige manier kan plaatsvinden”. Dit meldt de organisatie op haar website.

In het Vondelpark mag niet met zout worden gestrooid. Dit betekent dat het park aanstaande zondag nog niet sneeuwvrij zal zijn.

De projectleider renovatie van het Vondelpark meldt dat er alleen op gevaarlijk punten voor voetgangers en fietsers met zand getrooid wordt.” Zout brengt schade aan het ecosysteem.”

De organisatie van de Vondelparkloop meldt dat zich bijna 2000 mensen hadden ingeschreven. Het verlies voor de organisatie is beperkt gebleven doordat ze tijdig hebben afgezegd. Het inschrijfgeld van de deelnemers was door de organisatie nog niet geïncasseerd.

De Vondelparkloop zou dit jaar voor de 36e keer plaatsvinden. Het wordt georganiseerd door atletiekvereniging Phanos, in samenwerking met RTV Noord Holland. De Vondelparkloop bestaat onder andere uit een wandeltocht, een trimloop van 3,5 kilometer voor kinderen en hardloopwedstrijd van 10 kilometer. In 2011 wordt er opnieuw een Vondelparkloop georganiseerd.