Robert de Hoog niet te zien in War Horse

Filmposter War Horse
Filmposter War Horse

AMSTERDAM, 5 januari – De Nederlandse acteur Robert de Hoog zal toch niet te zien zijn in War Horse, de nieuwe film van regisseur Steven Spielberg. Eind 2010 maakte de acteur bekend een rol in deze grote Amerikaanse speelfilm te hebben bemachtigd, maar in de definitieve versie van de film ontbreekt van De Hoog elk spoor.

Dat melden meerdere Nederlandse recensenten die War Horse vorige maand in een persvoorstelling hebben gezien. De Hoog, in 2009 bekroond met een Gouden Kalf voor beste acteur vanwege zijn rol in Schemer, zou in de film een Duitse soldaat spelen. Zijn rol lijkt nu uit de film te zijn geknipt.

Het management van Robert de Hoog kon het ontbreken van de acteur in War Horse vooralsnog niet bevestigen. “Wij waren niet aanwezig bij deze persvertoning en hebben de film dus nog niet gezien”, laat een woordvoerder weten aan NAP Nieuws. Robert de Hoog zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

De film War Horse is gebaseerd op een kinderboek van de Britse schrijver Michael Morpurgo en gaat over de belevenissen van een paard dat tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt wordt in het Britse leger. War Horse is vanaf 2 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.