Minder bezoekers voor Hermitage Amsterdam

foto: Luuk Kramer via www.hermitage.nl
foto: Luuk Kramer via www.hermitage.nl

AMSTERDAM, 6 januari – Het aantal bezoekers van de Amsterdamse Hermitage is in 2011 bijna gehalveerd ten opzichte van 2010. In 2011 trok het museum 335 duizend bezoekers. Een jaar eerder waren dit er nog 650 duizend. Andere Amsterdamse musea beleefden in 2011 een recordjaar.

Het bezoekersaantal van het deels gesloten Rijksmuseum steeg in 2011 met tien procent. Op 29 december verwelkomde het museum zijn miljoenste bezoeker. Het Van Gogh Museum werd vorig jaar door 1,6 miljoen mensen bezocht. Sinds 2006 is het bezoekersaantal voor het Van Gogh Museum niet meer zo hoog geweest. Ook het Anne Frank Huis en fotomuseum FOAM trokken meer bezoekers dan andere jaren.

Volgens een woordvoerster van de Hermitage is het aantal bezoekers in 2011 genormaliseerd ten opzichte van 2010. Het museum opende zijn deuren in juni 2009, waardoor het aantal bezoekers in de eerste twee jaar hoog uitviel. Het museum zegt blij te zijn met de 335 duizend bezoekers van afgelopen jaar. “We streven er naar ieder jaar tussen de 400 duizend en de 300 duizend mensen te trekken. Zolang die richtlijn wordt gehaald zijn wij tevreden”, aldus de woordvoerster.