Kou treft ook hangjongeren

Picture 001
Image By: Carien ten Have

Amsterdam – Niet alleen Amsterdamse daklozen hebben het moeilijk tijdens de vrieskou. Ook hangjongeren blijken last te hebben van het weer.  “Als het zo vriest dan hebben de Amsterdamse jongens en meisjes geen zin om rotzooi te trappen op de hoek van de straat,” zegt een medewerker van de Meldkamer Politie Amsterdam- Amstelland. De meldkamer, waar alle klachten uit de regio binnenkomen, kreeg de afgelopen weken dan ook minder meldingen van overlast door hangjongeren binnen.


Ook zijn er volgens de medewerker tijdens de vorstperiode van begin januari  minder meldingen binnengekomen van kleine criminaliteit op straat, zoals vernielingen en pesterijen. De woordvoerder van de Politie Amsterdam- Amstelland kan de bevindingen van de meldkamer niet bevestigen, omdat er nog geen officiële cijfers bekend zijn van het aantal meldingen de afgelopen weken.

Peter van den Akker, beheerder van het jongerencentrum Highschool in Amsterdam Oud-West, kan zich wel voorstellen dat er minder klachten zijn over hangjongeren door het koude weer. “Nu het zo koud is, komen de jongeren hier binnen hun jointjes draaien. Als de temperatuur omhoog gaat, doen ze dat gewoon in de portieken. Er is met dit weer ook niet zo gek veel te doen op straat”, aldus Van den Akker.

De medewerker van de meldkamer weet wel waar jonge Amsterdammers zich mee bezig kunnen houden. “Als er sneeuw valt, krijgt de politie direct meldingen binnen over jongeren die sneeuwballen gooien. Maar daar doen we als politie niets mee hoor. Jongeren horen sneeuwballen te gooien. Als ze dat niet zouden doen, dan zou er pas wat aan de hand zijn.”

Reblog this post [with Zemanta]

Reacties zijn gesloten