Uitspraken Telleman (D66) in strijd met partijprogramma

Ageeth Telleman is sinds september 2009 D66-lijsttrekker
Ageeth Telleman is sinds september 2009 D66-lijsttrekker

Amsterdam – D66 fractievoorzitter Ageeth Telleman sprak gisteren haar eigen partijprogramma tegen tijdens het tweede lijsttrekkersdebat voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in de Vrije Universiteit (VU). Bij het gedeelte over duurzaam ondernemen stelde Telleman de nieuwe zeesluis bij IJmuiden ter discussie.

In het partijprogramma van D66 staat echter dat de partij voor de aanleg van een nieuwe grote zeesluis bij IJmuiden is, mede omdat de sluis “een basis voor werkgelegenheid” vormt. Eén van de honderdvijftig toehoorders van het debat, Uri Coronel – voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW Amsterdam – benadrukte direct het belang voor de werkgelegenheid in de haven: “Het is niet mogelijk alleen maar schone bedrijven op de Zuidas te hebben. De werkgelegenheid in de haven is essentieel.”

Lodewijk Asscher voegde hier aan toe: “We hebben een verantwoordelijkheid naar de 50.000 mensen die in de haven en Schiphol werken. Als je de zeesluis ter discussie stelt, dan begrijp je niet hoe belangrijk het is om dat werk te behouden.”

Volgens D66 voorlichter Thijs Kleinpaste “Staat D66 onverminderd achter de zeesluis.” Met betrekking tot de uitspraken van Telleman deelt Kleinpaste mee: “We bespreken elk debat na, het kan zomaar zo zijn dat hier intern over gesproken zal worden.”

Reblog this post [with Zemanta]

Reacties zijn gesloten