Van Dalen wil Amsterdam als homohoofdstad

Rainbow Flag
Foto: Mktp, www.flickr.com

Amsterdam, 12 jan – VVD-raadslid Frank van Dalen dient morgen een voorstel in waarmee hij Amsterdam op de kaart wil zetten als de meest toonaangevende hoofdstad voor homo’s. “Het voorstel is gericht op de ondernemende en economische kant van ‘Amsterdam Gay Capital’, niet op het welzijn of de veiligheid van homo’s”, aldus Van Dalen.

D66, GroenLinks en de PvdA ontvingen afgelopen maandag al het conceptvoorstel ‘Amsterdam World Leading Gay Capital’, dat zich vooral richt op promotie, horeca en evenementen. In het voorstel wordt onder andere gesproken over een ‘homo-ondernemersvereniging’ die kan pleiten voor terrassen in gebieden met veel homo-uitgaansgelegenheden, zoals de Zeedijk en de Warmoesstraat.

Vandaag verwacht Van Dalen van de partijen commentaar over de inhoud van het plan. Ook hoopt hij inzicht te krijgen of er voldoende draagvlak bestaat. Morgen wil hij het definitieve voorstel indienen.

Tijdens de vergaderingen over de gemeentebegroting op 15 en 16 december 2010 heeft de gemeenteraad volgens Van Dalen al geld gereserveerd. Over de omvang van het bedrag wil hij nog niks kwijt.

Gerolf Bouwmeester, fractieleider van D66 Amsterdam, vindt dat er nog een aantal aspecten ontbreken: “In het conceptvoorstel missen we de ‘lesbische vrouw’ en een initiatief om de ‘Gay Games’ –  een sportevenement voor gaysporters –  terug te halen naar Amsterdam.” Van Dalen verwacht dat de gemeenteraad in maart een beslissing neemt over het voorstel.

Enhanced by Zemanta