'Afschaffen stadsdelen niet van landsbelang'

bron: amsterdam.nlAmsterdam, 12 jan – Burgemeester Van der Laan vindt dat Den Haag zich niet hoeft te bemoeien met het afschaffen van de stadsdelen. Dit verklaarde hij maandagavond in het politiek café Libertijn van de VVD Amsterdam.

Van der Laan (PvdA) vindt het afschaffen van de stadsdelen niet van landsbelang. De regering hoeft zich zodoende niet bezig te houden met deze bestuurlijke herinrichting van Amsterdam. De burgemeester denkt dat het te vroeg is om de stadsdelen nu af te schaffen en wil ze meer tijd geven om zich te bewijzen.

De woordvoerder van minister Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) voorspelt dat de minister zich weinig aantrekt van de mening van Van der Laan. “Het verminderen van de zogenaamde bestuurlijke drukte is een onderdeel van het regeerakkoord. Minister Donner wacht het oordeel van de Tweede Kamer af. Als Van der Laan de stadsdelen wilt behouden, moet hij daar aankloppen,” aldus de woordvoerder.

De stadsdelen werden in de jaren ’80 opgericht om burgers te betrekken bij de besluitvorming en het bestuur efficiënter te maken. Vorig jaar verklaarde Donner dat “de stadsdelen een experiment zijn dat we beter kunnen beëindigen.” Als het aan de minister ligt, verdwijnen de stadsdelen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Enhanced by Zemanta