Maastricht wint tweede Universiteitsstrijd

Een uil siert de wisseltrofee van de landelijke strijd tussen universiteiten (Foto: Soapbox)
Een uil siert de wisseltrofee van de landelijke strijd tussen universiteiten (Foto: Soapbox)
Het team van de Universiteit Maastricht (UM) heeft vrijdag de finale van de landelijke Universiteitsstrijd gewonnen. Studenten van dertien verschillende Nederlandse universiteiten streden in teamverband tegen elkaar. Utrecht en Leiden eindigden op de tweede en derde plaats.

Deze tweede editie van de Universiteitsstrijd Business afgesloten in de Amsterdam Business School (ABS). Door te winnen profileert het vijfkoppige studententeam zich bij verschillende bedrijven, waaronder Roland Berger, DSM, Pon en NS. Deze partnerbedrijven leverden eerder trainingen aan de studenten en maakten op de finaledag deel uit van de vakjury. De vakjury keek onder meer naar presentatie, ambitie en samenwerking.

In totaal hadden 588 studenten zich aangemeld om hun universiteit te vertegenwoordigen in de wedstrijd. “Hiervan was ongeveer 80 procent derdejaars of masterstudent”, zegt organisator Ruben Hazelzet. Per universiteit selecteerden de bedrijven een team van vijf studenten op basis van hun gemiddelde cijfer, behaalde studiepunten, cv en internationale leerervaring.

De winnende studenten ontvingen naast de wisseltrofee ieder een maatpak en een tablet en een avond dansen in Ziggodome. “De voornaamste prijs is echter de eer”, zegt Hazelzet. “De studenten spelen zich zo in de kijker van topwerkgevers in verschillende sectoren.”

Het was de tweede editie van de Universiteitsstrijd. Vorig jaar werd de Universiteitsstrijd Rechten gewonnen door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aanstaande februari gaat daar voor de sector rechten een nieuwe wedstrijd van start.