VVD betaalt "wisselgeld" bij handhaven parkeertarieven

Parkeren in Amsterdam wordt het komende jaar niet duurder.
Parkeren in Amsterdam wordt het komende jaar niet duurder.

Amsterdam, 26 jan-  De Amsterdamse parkeertarieven blijven de komende jaren gelijk. Dit maakte de VVD gisteren bekend op haar website. Enkele dagbladen hadden eerder die dag gemeld dat de parkeertarieven waarschijnlijk omhoog zouden gaan.

De Amsterdamse coalitiepartij VVD schreef gisteren op haar website dat de parkeertarieven in Amsterdam niet omhoog zullen gaan. Ook zal de prijs niet samen met de inflatie omhoog gaan. Deze mededeling spreekt eerdere berichten in de media tegen. Zo meldde de Telegraaf woensdag dat de parkeertarieven ‘waarschijnlijk’ zullen oplopen. “Maar het autootje pesten is voorbij”, aldus gemeenteraadslid Van ’t Wout (VVD). “Amsterdam is in Nederland de duurste stad om te parkeren. Daar mogen we niet trots op zijn”.

Fjodor Molenaar van coalitiepartij Groen Links noemt de aankondiging van de VVD een ‘pavlov reactie’ op het artikel in de Telegraaf. “Het bevriezen van de parkeertarieven stond al lang in het coalitieakkoord.” Het gemeenteraadslid wijst erop dat de VVD bij de coalitieonderhandelingen ook heeft moeten inleveren als het gaat om auto’s en parkeren in de stad. “Het was wisselgeld. In ruil voor het handhaven van de parkeertarieven moet wethouder Wiebes van de VVD dit jaar nog met een voorstel komen voor een stad met minder auto’s. Het zogenaamde ‘nieuws’ van de VVD is niet meer dan het resultaat van onderhandelingen.”